Şase soluţii simple pentru prevenirea sindromului orelor lungi la calculator

Stând în fața calculatorului ore în – parte importantă a unei zile de muncă și în mod inevitabil a unui stil de viață – impui o mare presiune asupra ochilor tăi.

IPhone 5, IPad, PC, MacBook … suntem înconjurați de o multitudine de echipamente IT care de care mai atrăgătoare și mai dăunătoare vederii noastre, în special dacă sunt folosite în exces. Sindromul statului la calculator se referă la o serie de probleme de vedere care rezultă din utilizarea prelungită a calculatorului. Afecţiunile care derivă din acest sindrom pot varia de la oboseală fizică până la spasme oculare, dureri de spate și vedere încețoșată.
Indiferent dacă locul tău de muncă necesită ore de lucru la calculator sau poate că îţi place pur şi simplu să-ţi petreci timpul liber navigând pe internet, corpul tău va resimţi efectele şi este indicat să iei măsuri din timp. Poţi începe prin a urma paşii simpli de mai jos:

Clipeşte des – astfel îţi vei menţine ochii umezi şi vei împiedica deshidratarea lor.
Aplică regula 20/20 – la fiecare 20 de minute, ia o pauză de 20 de secunde, în care să iei privirea de la ecran pentru a privi un obiect aflat la cel puțin 7 metri depărtare distanta
Ia pauze scurte – majoritatea oamenilor iau 2 pauze de 15 minute într-o zi de muncă. Totuşi, ochii îţi vor fi mai recunoscători dacă vei opta pentru câte 5 minute pauză, de şase ori pe zi.
Verifică lumina – poziţionează ecranul in așa fel încât să reduci reflexia cauzată de lumina naturală sau de cea artificială. Încearcă să eviţi lumina artificială puternică.
Distanța de monitor – monitorul trebuie sa se afle la aproximativ 20 grade sub nivelul ochilor. Este recomandat să păstrezi o distanță de minim 50 cm de monitor.
Ajustează scaunul – înălțimea scaunului este potrivită atunci când tălpile ating podeaua. Verifică dacă mânerele au o poziţie potrivită pentru tastare.
Vizita la oftalmolog – pasul decisiv spre a preveni acest sindrom este consultarea unui oftalmolog pentru un control. Spune-i doctorului că petreci mult timp în fața calculatorului !

Surse:
https://www.vsp.com/computer-vision-syndrome.html
http://blog.coopervision.com/post/Ten-Tips-for-Computer-Vision-Syndrome-Relief.aspx

Publicat
Din categoria Blog