Purtarea lentilelor de contact pe timp de noapte

Purtarea lentilelor de contact pe pentru o perioada indelungata, fara a le da jos vreo clipa, reprezinta un avantaj pe care ochelarii, de pilda, nu il pot egala. Cu toate acestea, purtarea unor lentile de contact pe perioada noptii implica un risc mai mare de infectie oculara decat utilizarea unor lentile care se indeparteaza la sfarsitul zilei, precum 1 Day Acuvue TrueEye de la Johnson & Johnson. Cercetatorii sunt de parere ca purtarea lentilelor de contact pe timp de noapte creste semnificativ riscul unei infectii oculare. Daca nu te poti, totusi, dezlipi de lentilele de contact nici chiar pe timpul noptii (cunoastem senzatia!), asigura-te ca respecti cu sfintenie toate regulile de mai jos.

Foarte important: doar lentilele de contact care sunt special create pentru a fi purtate pe timpul noptii (de exemplu, AirOptix Night&Day Aqua de la CIBA Vision-Alcon) pot fi folosite in acest scop. Nu incerca niciodata sa folosesti lentilele mai mult timp decat aceea recomandata de producator si confirmata de specialist sau sa folosesti lentile destinate doar portului zilnic si pe perioada noptii.

Lentilele de contact conventionale( cu inlocuire la 6 luni sau la 1 an) nu permit ochilor absorbtia unei cantitati suficiente de oxigen pentru a putea fi purtate si noaptea. Noile generatii de lentile cu silicon hidrogel permit, in schimb, o transmisie mult mai buna a oxigenului, furnizand in acest fel o serie de beneficii pentru sanatatea ochilor. In magazinul nostru virtual, vei gasi astfel de lentile de contact – printre ele, si Purevision 2 HD de la Bausch+Lomb, o alegere pe care nu o vei regreta!

Succesul oricaror lentile de contact depinde, insa, foarte mult si de gradul de implicare a purtatorului. Inainte de toate, este esential sa respecti instructiunile si sa nu porti lentilele pentru o perioada mai lunga decat aceea recomandata de producator. De fiecare data cand aceasta perioada expira, inlocuieste lentilele cu unele de acelasi fel sau altele de un nou tip, in functie de recomandarile specialistului. Alti factori foarte importanti sunt confortul utilizatorului, aspectul ochilor si calitatea vederii. Daca intampini situatii precum roseata ochilor, vedere incetosata sau dureri nejustificate in zona ochilor, indeparteaza imediat lentilele de contact si adreseaza-te numaidecat medicului oftalmolog.

Pentru astfel de cazuri si pentru orice situatie neprevazuta in care esti nevoit sa iti scoti lentilele de contact (iti intra ceva in ochi: praf, o geana..), este bine sa ai la indemana mereu o pereche de ochelari potrivita cu nevoile tale.

Pentru mai multe detalii cu privire la purtarea lentilelor de contact pe timp de noapte, nu ezita sa ne scrii la adresa contact@lentile-contact.com sau pe Facebook.

Sursa:

http://www.bcla.org.uk/en/consumers/consumer-guide-to-contact-lenses/wearing-contact-lenses-overnight.cfm

Publicat
Din categoria Blog