Pacientii ce sufera de diabet se confrunta cu probleme minore de vedere

In cazul in care suferi de diabet, vizitele regulate la oftalmolog reprezinta o necesitate, intrucat nivelul ridicat al concentratiei zaharului in sange va creste semnificativ riscul aparitiei unor probleme de vedere. Potrivit specialistilor, diabetul se numara printre principalii factori care declanseaza orbirea in randul adultilor cu varste cuprinse intre 20 si 74 de ani.  Cu toate acestea, studiile arata ca majoritatea pacientilor cu diabet se confrunta in primul rand cu probleme minore de vedere, dar care, netratate, pot duce la aparitia unor boli grave.

Persoanele care sufera de diabet sunt predispuse la afectiuni precum glaucomul sau cataracta, dar si numeroase alte probleme de vedere. Din fericire, toate aceste neplaceri pot fi prevenite prin simple vizite regulate la medic. In cazul in care un pacient suferind de diabet are parte de complicatii in ceea ce priveste vederea, sansele de stopare a evolutiei afectiunii vederii exista si sunt foarte mari doar in cazul in care tratamentul incepe intr-un stadiu timpuriu al bolii.

Asadar, poti preveni problemele de vedere care survin din cauza diabetului prin:

Vizite regulate la medic: pacientii cu diabet ar trebui sa efectueze cel putin un control anual la oftalmolog. In cadrul examenului medical, ti se vor administra niste picaturi speciale, menite sa dilateze pupila. In acest fel, oftalmologul va putea observa vasele de sange de pe retina si va stabili daca suferi de retinopatie diabetica (nivelul crescut de zahar din sange poate afecta conditia vaselor de sange din retina; acestea din urma devin mult mai fragile din cauza diabetului)

Vitamine oculare: pentru a remedia problemele vasculare specifice pacientilor suferinzi de diabet, iti recomandam vitaminele oculare (comanda aici). Acestea din urma au un pret accesibil si protejeaza eficient sistemul vascular retinian, ferindu-te de eventualele afectiuni asociate  diabetului.

Tine nivelul de zahar din sange sub control: se recomanda sa cooperezi constant cu un medic. Acesta din urma va monitoriza nivelul concentratiei zaharului in sange, iar impreuna veti reusi sa evitati eventualele afectiuni ale vederii care ar putea aparea datorita diabetului. Atentie, insa – nu trebuie sa apelezi la ochelari sau lentile de contact de indata ce te confrunti cu vederea neclara. Potrivit Asociatiei Americane de Diabet, este normal ca pacientii cu un nivel ridicat de zahar in sange sa se confrunte temporar cu probleme precum vederea incetosata. Daca simptomul persista, insa, adreseaza-te numaidecat unui specialist.

Presiunea sanguina: cat timp aceasta se incadreaza in limite normale (100-130 mmHg pentru barbati si 90-120 mmHg pentru femei), riscul aparitiei unor probleme de vedere va fi mult mai scazut.

Renunta la fumat: poti cere ajutorul unui specialist daca intampini dificultati

Nu ezita sa consulti un specialist in momentul in care observi orice in neregula cu vederea ta!

Surse: http://blog.coopervision.com/post/Diabetes-and-The-Eye.aspx

Publicat
Din categoria Blog