Lentilele de contact și sporturile de iarnă

Dacă eşti o persoană cu un stil de viață activ, probabil că printre sporturile tale preferate se află şi unul de iarnă. Chiar dacă aceste sporturi te îndeamnă să te laşi luat de val, trebuie totuşi să te asiguri că ochii tăi beneficiază de protecţie atat împotriva razelor UV nocive, cat si in cazul unui accident/impact imprevizibil pe partie, patinoar … Expunerea la radiatiile UV daunatoare ochilor este mai periculoasă în sezonul rece, pentru ca aceste radiatii sunt prezente in cantitate mai mare, deci implicit pot ajunge in ochi in cantitate mai mare – indiferent daca este soare sau nu – motiv pentru care ochelarii de protecţie sunt de nelipsit! Iar în cazul în ai anumite deficiente de vedere care pot fi corectate cu lentile de contact, ar trebui să fii conştient că lentilele de contact reprezintă cea mai convenabilă soluţie. Alegerea lentilelor ca varianta de corectie a vederii poate aduce atât confort sporit, cât şi mult mai multă siguranță în ceea ce priveşte sănătatea ochilor.

Recomandarea noastră este să mergi la un examen de specialitate (la oftalmolog sau optometrist) înainte de a comanda lentilele de contact. Bineînţeles că după ce ai prescripţia la-ndemână, vei putea achiziţiona lentilele de contact la cele mai bune preţuri direct din magazinul online! 

De ce sunt lentilele de contact potrivite pentru iubitorii sporturilor de iarnă?

În primul rând, pentru că pot fi purtate în siguranţă, sub ochelarii speciali de schi. Spre deosebire de ochelarii de vedere, lentilele de contact nu se vor aburi, vederea va fi mult mai stabilă, vederea periferică va fi perfectă, imaginea nu va fi distorsionată de lentilele ochelarilor și nu va mai trebui să te confrunţi cu reflexiile solare care ţi-ar putea distrage atenţia de la pârtie. Nu in ultimul rand, in cazul unui impact nedorit , ochelarul de ski nu te poate rani , in schimb cel de vedere DA! Iar în cazul în care pasiunea ta este patinajul, lentilele de contact te salvează din nou, deoarece, spre deosebire de ochelarii de vedere, ele nu se pot sparge în plin ring, asa cum poate s-ar sparge ochelarii scapati pe jos!
Este recomandat să foloseşti lentile de contact cu protecție UV, precum Frequency 1 Day de la Coopervision sau 1 Day Acuvue Moist (Johnson & Johnson) însă trebuie să ai în vedere că acestea nu oferă protecție conjunctivei, pleopelor sau altor țesuturi din orbită. Pentru practicarea sporturilor de iarnă cu schiuri sau snowboard, trebuie să foloseşti şi ochelari speciali pentru protecția împotriva radiațiilor UVA și UVB. Într-o zi însorită de iarnă, zăpada poate reflecta 80% din razele UV, lucru care îţi poate afecta semnificativ ochii.
Nu ezita să ne contactezi în cazul în care mai ai întrebări cu privire la acest subiect! Experţii din echipa noastră îţi vor răspunde cu dedicaţie, în cel mai scurt timp posibil!
Surse:
http://coopervision.com/blog/winter-sports-and-contact-lenses

Publicat
Din categoria Blog