Lentile de contact speciale pentru depistarea si monitorizarea diabetului

O brilianta inovatie ar putea ajuta la depistarea timpurie a diabetului, precum si la monitorizarea starii pacientilor diagnosticati cu aceasta afectiune.

Persoanele care sufera de diabet trebuie sa-si verifice regulat nivelul concentratiei de zahar in organism, cu ajutorul unei picaturi de sange extrase din deget sau din coapsa. Lentilele de contact ne-ar putea salva, insa, de aceasta procedura neplacuta, intrucat, conform ultimelor descoperiri, cantitatea de zahar din sange se reflecta atat in urina, cat si in lacrimi.

Prin urmare, cercetatorii lucreaza acum la un model de lentile de contact care sa detecteze tulburarile specifice diabetului. Ca semnal de alarma, lentilele de contact isi vor schimba instant culoarea.

De asemenea, pacientii vor putea sa monitorizeze fluctuatiile cantitatii de zahar in sange cu ajutorul unei aplicatii care va rula pe SmartPhone-ul fiecaruia. Atat de simplu, atat de sanatos! Asteptam cu nerabdare aparitia oficiala a lentilelor de contact inteligente!

Sursa articol: http://www.mnn.com/health/fitness-well-being/stories/how-special-contact-lenses-can-help-monitor-diabetes

Sursa foto: maikel_nai/Flickr

Publicat
Din categoria Blog