Lentile de contact de o zi

Lentilele de contact de o zi, care se aplică dimineaţa şi se aruncă seara, reprezintă o metodă extrem de convenabilă şi totodată eficientă de corectare a vederii. De remarcat este ca ele oferă un nivel ridicat de confort şi sănătate oculară, comparativ cu alte tipuri de lentile de contact, cu port de 2 saptamani sau o luna.

După apariţia din 1995, gama lentilelor de contact de o zi a fost îmbunătăţită şi diversificată treptat. Ultima generatie de lentile de unica folosinta cuprinde lentile confecţionate din silicon hidrogel – care asigura oxigen corneei ca si cand nu ai purta lentile – corectează miopia(vedere slaba la distanta).

Alte defecte de vedere ce pot fi corectate cu lentilele de unica folosinta, sunt: hipermetropia (vedere slaba la aproape), astigmatismul (apare, de regulă, datorită corneei neregulate) sau prezbiopia (apare odată cu înaintarea în vârstă şi debuteaza cu dificultăţi în distingerea  obiectelor apropiate). În magazinul nostru virtual, sunt disponibile atât lentile zilnice corectoare clare sau colorate, cât şi variante cu inhibitor UV, menite să \protejeze partea corneei acoperita de lentila împotriva razelor dăunătoare ale soarelui.

De pildă, Dailies Aqua Confort Plus  – producator CIBA Vision – Alcon, care a adaugat in materialul lentilei un agent de umidifiere activat prin clipit, pe toata durata zilei, pentru ca purtatorul să nici nu simtă prezenţa lentilelor pe ochi, beneficiind astfel de confort maxim.

Din aceasi categorie, SofLens Daily Disposable, de la Bausch+Lomb – lentile de contact de o zi, moi, din hidrogel, sunt recomandate pacienţilor cu miopie, hipermetropie sau astigmatism.

Un alt exemplu ar fi lentilele de contact zilnice Proclear 1 Day de la Coopervision,  care conţin materialul PC Hydrogel, pentru mai mult confort întreaga zi şi ochi vizibil mai sănătoşi, care asigură confort maxim pe toată perioada purtării.

În cazul lentilelor de contact zilnice, nu mai sunt necesare curăţarea şi depozitarea. Fiind lentile de contact de unică folosinţă, eliminati din start posibilitatea formarii pe lentile a unor depozite. Mai mult, lentilele de contact de o zi sunt ideale daca ai intoleranţă la soluţiile de întreţinere.

Mulţi utilizatori preferă să folosească o lentila noua în fiecare zi, decât să reţină de fiecare dată când ar trebui înlocuite lentilele clasice. Deşi preţul lentilelor de unică folosinţă este mai mare decât cel al lentilelor obişnuite, vei economisi la capitolul „Soluţii de întreţinere”.

Să nu uităm că lentilele de unica folosinta reprezintă o variantă economică şi în cazul în care practici sport: innoti, joci fotbal, voley.. sau participi la o ocazie specială, călătoreşti şi vrei să-ţi pastrezi lentilele de contact cu purtare de o luna sau, pur si simplu sa iti laşi ochelarii acasă.

Surse:

www.lentile-contact.com

http://www.bcla.org.uk/en/consumers/consumer-guide-to-contact-lenses/daily-disposable-soft-lenses-.cfm

 

Publicat
Din categoria Blog