Lentile de contact 3D

Specialistii lucreaza la un model de lentile de contact care ar putea revolutiona industria – lentilele de contact 3D! Acestea din urma vor fi prevazute cu un sistem special care sa ii permita purtatorului sa vada tridimensional, chiar si atunci cand nu se delecteaza cu un film 3D.

Pentru inceput, acest tip de lentile va fi disponibil doar in domeniul militar. Specialistii considera inventia ca fiind extrem de utila soldatilor, intrucat acestia din urma au nevoie de un dispozitiv hands-free, care sa le permita sa vada din cat mai multe unghiuri, fara a se misca. Fiind dotate cu filtre speciale, lentilele 3D permit vizualizarea imaginilor fara vreun efort de focalizare din partea ochiului. Atunci cand dispozitivul care genereaza efectele 3D va fi pornit, purtatorul va putea apropia si departa imaginile dupa bunul plac. Mai mult, imaginile panoramice surprinse de soldati pe campul de lupta vor putea fi transmise instant catre centrele de comanda. In cazul in care nu va fi pornit, dispozitivul electronic nu va interactiona in niciun fel cu vederea normala.

Iti amintesti de filmul Minority Report? Ei bine, Tom Cruise purta lentile de contact care generau un efect similar!

Lentilele 3D se vor aplica in acelasi mod precum cele obisnuite, iar lansarea lor este programata pentru 2014, informeaza scientificamerican.com. Te tenteaza sa le incerci?

Aici poti sa vezi trailer-ul filmului Minority Report: http://www.youtube.com/watch?v=q2bmImPNKbM

Surse: http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=virtual-reality-contact-l

 

Publicat
Din categoria Blog