Joacă-te sigur, indiferent ce fel de lentile de contact porţi!

Suntem expuşi la reglementari de vânzare care despart lentilele de contact colorate de cele de corecţie, aşa încât nu e de mirare că uneori suntem nelămuriţi,

De unde să cumpărăm şi Cum să întreţinem lentilele de contact colorate?

Centrul de Cercetări în Contactologie (CCLR) din cadrul departamenului de optometrie a Universităţii Waterloo din Canada a pregătit informarea de mai jos – pe care vă recomand să o citiţi cu atenţie.

Culoare * Costumaţie * Corecţie

Indiferent DE CE porţi lentile de contact  joacă-te în siguranţă cu ochii tăi!

1. Consultă specialistul
Înainte de a cumpăra / purta lentile de contact, consultă specialistul oftalmolog / optometrist. Acesta îţi va adapta lentilele potrivite formei ochilor tăi, te va învăţa cum să le aplici şi să le scoţi şi va monitoriza sănătatea ochilor tăi.

2. Menţine-ţi lentilele curate
Foloseşte soluţie de întreţinere proaspătă în fiecare zi. Nu aplica niciodată salivă sau apă pe lentilele tale de contact. Înlocuieşte frecvent recipientul de păstrare al lentilelor.

3. Nu dormi cu lentilele de contact pe ochi
Dacă porţi lentile – destinate portului numai pe timpul zilei – în timp ce dormi sau aţipeşti, creşte riscul aparitiei infecţiilor oculare.

4. Aruncă lentilele când le expiră termenul de purtare
Producătorii recomandă înlocuirea lentilelor conform termenului specific de utilizare a fiecărui tip de lentile. Aceste termene depind de perioada de deteriorare a performanţelor lentilei, din cauza acumulării de proteine şi a altor depozite.

5. Nu împărţi lentilele pe care le porţi tu cu prietenii
Chiar şi o curăţare atentă nu le oferă lentilelor starea sterilă iniţială. Să împarţi lentilele tale de contact este ca şi cum ai împărţi periuţa ta de dinţi!

6. Fereşte-ţi lentilele de apă
Nu înota sau nu face duş cu lentilele de contact pe ochi. Dacă lentilele intră în contact cu apa, aruncă-le imediat.

Vorbeşte cu specialistul despre lentilele tale!

Sursa: http://contactlensupdate.com/2014/07/15/patient-handout-play-it-safe-no-matter-what-type-of-contact-lens/

Publicat
Din categoria Blog