Îndepărtarea lentilelor de contact – câteva trucuri

Purtarea lentilelor de contact are numeroase beneficii: oferă mult mai multă libertate de mișcare, un câmp vizual mai larg şi elimina neplacerile cauzate de aburirea ochelarilor sau reflexia luminii.

Cu toate acestea, pentru a ne bucura din plin de aceste avantaje și pentru a menține sănătatea oculară, trebuie să respectăm câteva reguli simple, dar importante. Confortul în folosirea lentilelor depinde foarte mult de modul în care reușim să le aplicăm sau să le îndepărtăm.
Dacă eşti un purtator nou de lentile de contact sau dacă ai nevoie de câteva sfaturi pentru a înlesni procesul de îndepărtare a lentilelor, ţine cont de trucurile de mai jos:
1. Spală-te pe maini cu săpun și usucă-te cu un prosop care nu lasa scame; acest lucru va împiedica răspândirea microbilor și a bacteriilor
2. Pentru a asigura o îndepărtare ușoară, umezeste ochiul cu picături special oculare pentru lubrifiere pe care le găseşti în magazinul online, aici.
3. Uită-te în sus și trage de pleoapa inferioară
4. Foloseşte degetul arătător pentru a atinge şi a aduce lentila spre partea albă a ochiului
5. Strânge ușor lentila cu degetul mare și cel arătător, pentru a o scoate fără a o îndoi
6. Repetă cu cealaltă lentilă
7. Aminteşte-ţi să scoți lentilele în aceeași ordine, pentru a nu le încurca (în cazul în care foloseşti lentile de contact cu înlocuire lunară sau pe o perioadă mai lungă)

Nu purta niciodată lentilele mai mult timp decât ţi-a recomandat specialistul oftalmolog. Sperăm că aceste sfaturi să îţi fie de folos. Nu uita să te adresezi oftalmologului imediat în cazul în care întâmpini dificultăţi, apare roşeaţa sau ai usturimi, dureri.

Surse:
http://blog.coopervision.com/post/How-To-Remove-a-Contact-Lens.aspx

Publicat
Din categoria Blog