George Rousse – maestrul iluziilor optice

 Astazi nu vom vorbi despre lentile de contact. Nici despre alte solutii si medicamente menite sa corecteze problemele de vedere. Astazi vom vorbi despre arta. Pentru ca fiecare ochi are dreptul sa se delecteze si sa observe frumusetea din jurul sau cu toate detaliile si culorile aferente.

Ne-a atras atentia un artist francez, pe nume George Rousse, iubitor de fotografie, arhitectura si pictura. Iar daca un lucru este evident in creatiile sale, atunci acela este pasiunea. Pentru a crea ,,iluzia unei iluzii”, Rousse picteaza cu migala spatii abandonate precum parcarile vechi, cladirile parasite sau drumurile neumblate ale imprejurimilor. Toate suprafetele pictate de Rousse par suspendate in spatiu si desprinse de peisaj. Mana lui Rousse a lucrat cu atat de multa maiestrie incat unii ar putea jura ca este vorba de lucrari digitale. Vizualizarea acestora s-a dovedit a fi o provocare pentru mintea oricarui privitor, intrucat este foarte dificil sa-ti imaginezi care suprafete au fost pictate pentru a reda iluzia optica.

Desi lucrarile artistului sunt cu totul speciale si merita vazute cu siguranta, nu oricine ar avea curajul sa incerce sa-si decoreze camera in acest mod. Tu ce zici, te-ai incumeta?

Sursa foto & text: http://designblendz.com/blog/photography/item/195-optical-illusion

Publicat
Din categoria Blog