Despre solutia de intretinere multifunctionala pentru lentile de contact

Ce este solutia de intretinere multifunctionala?

Solutia de intretinere multifunctionala ii aduce utilizatorului o serie de beneficii, printre care curatarea si dezinfectarea eficace a lentilelor de contact. Dupa ce am testat numeroase variante de pe piata, am ales pentru tine doar cele mai bune produse: SoloCare Aqua, BioTrue, Renu Multi Plus, OptiFree RepleniSH..

Inainte de a adauga in cosul virtual al www.lentile-contact.com una dintre solutiile multifunctionale enumerate mai sus, vrem sa ne convingem ca stii exact cum ar trebui sa le folosesti !  Deoarece lentilele de contact trebuie sa fie perfect curate in permanenta (chiar si un fir neinsemnat de praf poate duce la aparitia conjunctivitei!), utilizarea corespunzatoare a solutiilor de intretinere devine extrem de importanta pentru sanatatea ochilor tai.

Ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi curata lentilele de contact?

1.Spala-ti mainile cu sapun si stergele cu un prosop care nu lasa scame, astfel incat sa nu ajunga germeni si bacterii in zona ochilor. Incearca sa eviti sapunul hidratant – nu este indicat ca acesta din urma sa interactioneze cu lentilele de contact. Pentru a te usca, foloseste un prosop fara scame.

2.Scoate de pe ochi lentila aferenta ochiului drept si foloseste-te de solutia multifunctionala pentru a o curata. Vei scapa astfel de urmele produselor de machiaj, praf, scame sau alte reziduuri. FDA (Food and Drug Administration) recomanda sa masezi delicat lentilele de contact in palme, cu cateva picaturi de solutie, chiar si daca pe ambalaj acest lucru nu este indicat.

3.Clateste lentilele de contact, respectand instructiunile din pachet.

4.Pune lentilele intr-un recipient special, curatat in prealabil cu solutie multi…. Umple pana la semn recipientul cu solutia dezinfectanta si pastreaz-o asa pentru minim patru ore.

5.Scoate cate o lentila din recipient si aplic-o pe ochi, apoi pe cealalta, in aceeasi ordine in care le-ai aplicat pe ochi.   Sfatul nostru: incepe mereu cu ochiul drept!

6.Clateste recipientul cu solutie multifunctionala, sterge-l cu un servet de hartie si lasa-l deschis, asezat cu fata in jos pe un servet de hartie curat. Asa nu va ajunge  praf in recipient!

Repeta instructiunile si pentru lentila aferenta ochiului stang.

Ce NU trebuie sa faci …

–          nu dilua solutia multifunctionala

–          nu refolosi solutia multifunctionala

–          nu clati lentilele cu apa de la robinet

Surse:

Publicat
Din categoria Blog