De ce ni se zbate ochiul?

Cred ca fiecare a simtit la un moment dat ca i se zbate ochiul. Prima reactie trebuie sa fi fost legata de batranele superstitii ale bunicilor, conform carora, daca ni se zbate ochiul stang, inseamna ca se va intampla ceva rau. Atunci cand ti se zbate ochiul drept, insa, se spune ca vei primi o veste buna. Dincolo de aceste vorbe din popor stau, totusi, cauze fiziologice care nu trebuie ignorate. La prima vedere, pare o problema marunta, dar senzatia de „zvacnire” a ochiului poate dura chiar si cateva saptamani!

In randurile ce urmeaza vom analiza motivele care duc, de regula, la aparitia fenomenului.

Stresul: atunci cand treci printr-o perioada stresanta si agitata (dar cand nu trecem prin asemenea perioade, nu-i asa?), organismul reactioneaza in diferite moduri. Daca observi si simptome precum oboseala permanenta a ochilor, este limpede ca motivul principal al problemelor tale este stresul. Incearca sa te relaxezi macar o ora pe zi, dar nu stand la calculator sau televizor! Mai degraba invita o prietena la un ceai cald sa povestiti despre lucrurile frumoase care vi s-au intamplat in ultima perioada.

Oboseala: chiar si o singura noapte pierduta poate declansa spasme oculare. Iar atunci cand spun „noapte pierduta”, nu ma refer la serile petrecute la diverse evenimente, ci la momentele neplacute in care nu putem adormi din cauza gandurilor negre. Incearca sa bei un pahar cu lapte cald inainte de culcare  (fie el si de soia), functioneaza intotdeauna!

Cafeina si alcoolul: expertii sunt de parere ca alcoolul sau cafeina in exces cauzeaza fenomenul de zvacnire a ochilor. Daca te simti cu musca pe caciula, stii deja ca trebuie sa reduci dozele in cinstea sanatatii tale!

Dezechilibrul alimentar: atunci cand organismului ii lipsesc diverse substante nutritive, ne putem astepta la diverse reactii din partea lui, printre care se numara … da, ai ghicit bine! … si spasmele oculare. Inainte de a da iama in farmacie pentru a achizitiona diverse suplimente nutritive, te sfatuiesc cu caldura sa vizitezi medicul si sa il consulti in legatura cu aceasta problema.

Alergiile oculare: printre simptomele specifice alergiilor oculare se numara roseata, mancarimile si lacrimatul. Atunci cand masezi usor ochii pentru a diminua aceste senzatii neplacute, organismul secreta o cantitate de histamina care ajunge ulterior in tesuturile de la nivelul pleoapei. Iar despre histamina se spune ca ar fi una din cauzele spasmelor oculare. Pentru a remedia aceasta problema, apeleaza cu incredere la picaturile oculare. Le poti comanda chiar acum de pe www.lentile-contact.com!

Multa sanatate iti dorim!

Sursa: http://www.allaboutvision.com/conditions/eye-twitching.htm

Publicat
Din categoria Blog