CIBA Vision® – ALCON – lider pe piaţa lentilelor de contact de silicon hidrogel

Corporaţia Ciba Vision® a fost fondată în 1980 în urma unui efort de diversificare din partea companiei farmaceutice Ciba-Geigy, cu sediul în Atlanta, Georgia, S.U.A.. În 1996, Ciba-Geigy a fuzionat cu Sandoz pentru a forma Novartis, una dintre cele mai importante companii farmaceutice ale zilelor noastre. Ciba Vision a format divizia de produse pentru îngrijirea vederii din cadrul Novartis (1996). In prezent, Ciba Vision formează divizia Vision Care a companiei Alcon.

În 1980, CIBA Vision a intrat pe piaţa lentilelor de contact moi. Prin inovaţie şi diverse mişcări strategice adaptate la nevoile pacienţilor, o întreprindere mică a devenit în timp un gigant al industriei, cu peste 1,9 bilioane de lentile vândute până în 2009. Produsele CIBA Vision nu numai că îmbunătăţesc vederea pacientului, dar sunt extrem de eficiente şi la capitolul încredere în sine, aspect fizic şi confort.

De istoria de succes a CIBA Vision se leagă şi introducerea pe piaţă a lentilelor de contact din silicon hidrogel, în anul 1999. Incorporarea siliconului in materialul lentilei îmbunătăţeşte semnificativ transmisia de oxigen, în timp ce hidrogelul oferă posibilitatea transportului apei, fluid care asigura mobilitatea pe ochi a lentilelor. Combinaţia dintre cele două materiale face posibilă purtarea lentilelor de contact pe termen lung – de pildă, până la 30 de nopţi, cum se întâmplă în cazul lentilelor Air Optix Night & Day Aqua. Acestea din urmă prezintă cea mai mare transmisiblitate la oxigen dintre toate lentilele de contact existente pe piaţă. Lentilele de contact Air Optix Night & Day Aqua pot fi purtate zilnic, flexibil sau continuu până la 30 de nopţi şi pot fi achiziţionate numaidecât din magazinul online www.lentile-contact.com. Atenţie! Înainte de a le purta peste noapte, asigură-te că ai discutat cu oftalmologul despre portul continuu!

Surse: www.lentile-contact.com

http://www.cibavision.com/innovation/product-innovation-history.shtml

 

Publicat
Din categoria Blog