8 sfaturi pentru machiajul ochilor, atunci cand porti lentile de contact

Ce placere mai mare decat atunci imi las ochelarii deoparte si imi pun lentilele de contact! Imaginatie si set de farduri pazea, ca vin! 🙂 Dintr-o glorioasa experienta de 15 ani de purtare a discretelor lentile, mi-am propus sa impartasesc cu tine cele mai importante lucruri pe care consider ca trebuie sa le avem in vedere atunci cand ne asezam la masuta de machiaj.

Waterproof, non-uleios

Deşi denumirea lor este mai mult decât sugestivă, există anumite substanţe cu care lentilele nu ar trebui să intre în … contact. Cel mai bine este să te fereşti de produse uleioase. Astfel, este puţin probabil ca acestea să interacţioneze cu lentilele de contact. Nu ocoli nici produsele waterproof – acestea din urmă previn apariţia petelor de machiaj, respectiv iritaţiile.

Prospeţimea contează şi în cazul cosmeticelor
Nu folosi produsele pe o durată mai lungă de trei luni pentru a menţine igiena şi a preveni infecţiile.

Respecta ordinea corecta
Pune-ţi întâi lentilele de contact şi abia apoi aplică machiajul. Mâinile trebuie să fie cât mai curate. Îndepărtează lentilele de contact înainte de demachiere.

Reguli de estetică
Foloseşte mascara şi creion de ochi waterproof. Foloseşte eyeliner-ul pentru a trasa o linie subţire sau groasă (după preferinţe) deasupra pleoapei, fără să ajungi la punctul interior al ochiului (vezi imagine). Nu-ţi fie teamă să te joci cu culorile, însă grijă mare la colţuri şi suprafaţa interioară a pleoapei.

Pudră magică
Foloseşte un burete pentru a aplica pudră în jurul ochilor şi nu insista în zona colţurilor. Pentru a preveni iritaţiile, îndepărtează pudra în exces înainte de a deschide ochii.

Păstreaza distanţa
În loc să aplici mascara de la bază spre vârfuri, aşa cum ai face în mod obişnuit, începe doar de la mijlocul genelor. Astfel, vei evita ca substanţa să intre în contact cu lentilele.

Au naturale
Lentilele de contact şi genele false nu se împacă prea bine. Dar tu alegi ce vrei să porţi astăzi!

Investeste in produse de calitate
Ochii noştri sunt extrem de sensibili. Iar atunci când porţi lentile de contact, consideră că ai nu doi ochi, ci patru! Ceea ce înseamnă că eşti de două ori mai predispus la iritaţii şi infecţii. Evită pensulele de machiaj ţepoase sau învechite şi investeşte în produse de calitate, care să simplifice procesul de make-up.

Din experienta ta, tu ce sfaturi ai adauga acestei liste?