6 sfaturi pentru ochi sănătoși, iarna

Cu cât zilele devin mai scurte și temperaturile scad, ne dăm seama că trebuie sa ne protejăm împotriva frigului: ne hidratăm pielea, ne îngrijim părul și unghiile, însă cum rămâne cu vederea?

Mulți dinre noi nu conştientizăm că sezonul rece poate fi foarte dăunător ochilor noştri. Aerul rece, lumina puternică reflectată de zăpadă, dar si alimentația mai săracă în vitamine pot avea consecințe nefavorabile. Nu e totul pierdut, însă! Există câteva mici trucuri pe care le poţi integra uşor în rutina ta zilnică şi vei reuşi astfel să treci linia de sosire a sezonului rece cu ochi 100% sănătoşi!

  1. Hidratează-te, pentru a evita senzaţia de ochi uscați, care poate interveni din cauza temperaturilor ridicate din interior, dar și din pricina vântului.
  2. Alimentele bogate în Omega-3, zinc, luteină, vitamina C și E ajută la păstrarea sănătății ochilor. Așadar încearcă să incluzi în alimetanţie tonul, somonul, ouăle, nucile şi citricele.
  3. Aplică o mască hidratantă pentru ochi pe bază de morcov sau castravete. Castraveții sunt populari în prepararea măștilor pentru ochi deoarece hidratează, netezesc și reduc roșeața pielii. De asemenea, morcovii sunt bogați în antioxidanții care întăresc sistemul imunitar și protejează pielea.
  4. Poartă ochelari de soare! Dincolo de modă, ei îţi vor proteja ochii de vântul puternic, dar și de radiațiile UV.
  5. Există suplimente alimentare care te pot ajuta să acumulezi vitaminele esențiale pentru sănătatea ochilor tăi, dar pe care nu le poti extrage din fructele şi legumele specifice sezonului rece. Este foarte important să te asiguri că ai acces la întreaga paletă de vitamine! Le găseşti aici!
  6. Chiar dacă sezonul Sărbătorilor tocmai s-a încheiat, încearcă să te alimentezi cât mai sănătos și să păstrezi o greutate normală. O dietă dezechilibrată și creșterea în greutate măresc riscul apariției diabetului care poate afecta grav  vederea.

Surse:

http://www.osteopathic.org/osteopathic-health/about-your-health/health-conditions-library/general-health/Pages/winter-eye-health.aspx

http://healthyliving.msn.com/diseases/vision/10-tips-to-protect-your-eyes-1

Publicat
Din categoria Blog