5 remedii pentru ochi obosiţi

În ziua de astăzi, rareori întâlneşti persoane care să nu petreacă zilnic câteva ore în faţa calculatorului, indiferent dacă este vorba de muncă, pagini de socializare sau navigat pur şi simplu pe Internet. Asemenea „îndeletniciri” cauzează, însă, simptome comune precum vederea înceţoşată sau durerile de cap. Te regăseşti aici? Înseamnă că a sosit timpul să le oferi ochilor tăi o binemeritată pauză!

1.Practică Eyerobics!

Exerciţiile pentru îmbunătăţirea flexibilităţii ochilor reprezintă pauza de care au nevoie ochii tăi după mai multe ore petrecute în faţa calculatorului. Iată câteva sugestii:

  • Formează încet opturi (8-uri) cu ochii
  • Mişcă ochii de jos în sus şi de la stânga la dreapta (de preferinţă în aer liber)
  • Masează zonele din jurul ochilor (în special cele din lateral)

2.Respectă regula 20/20/20!

La fiecare 20 de minute, ia ochii de la calculator/smartphone sau tabletă şi îndreaptă privirea către un obiect aflat la şase metri distanţă pentru 20 de secunde.

3.Clipeşte adânc şi repetă!

Clipitul dă naştere lacrimilor care umezesc şi hidratează ochii; aşadar, încearcă să clipeşti complet cât mai des în orele lungi petrecute în  faţa electronicelor care pun vederea în pericol.

4.Ajustează ecranul

Încearcă să aduci la nivel optim luminozitatea ecranului şi măreşte din când în când dimensiunea fonturilor, pentru ca ochii să se odihnească.

5.Ridică-te din când în când de pe scaun

Ideal ar fi să te ridici în fiecare oră de pe scaun şi să faci ceva ce nu implică privitul la calculator sau smartphone. Ai putea să îţi aduci un pahar cu apă, să te plimbi puţin prin birou sau să vorbeşti în măsura în care este posibil, cu colegii cărora urma să le trimiţi un e-mail. Ochii (şi creierul!) îţi vor mulţumi.

Sursa: http://news.essilorusa.com/stories/detail/tired-eyes-give-them-a-break-with-these-5-easy-tips

Publicat
Din categoria Blog