Una dintre cele mai populare soluții pentru deficientele de vedere sunt lentilele de contact, în special pentru atributele lor estetice. Chiar dacă le folosești de mai mulţi ani sau abia ți-ai cumpărat prima cutie, trebuie să ştii că purtarea lor este o plăcere şi un confort maxim atâta vreme cât respecţi câteva reguli minime în utilizarea lor.
1. Nu exagera cu durata de purtare a lentilelor
Lentilele de contact sunt concepute pentru a acoperi partea frontala a ochiului, corneea. In functie de materialul din care sunt realizate, lentilele pot fi purtate numai pe timpul zilei(lentile zilnice) sau si atunci cand dormi(lentile zi&noapte). Asadar, lentilele pot asigura sau împiedica oxigenarea necesara ochiului sanatos. Dacă dormi cu lentilele zilnice sau exagerezi cu durata de purtare a lentilelor, peste numarul de zile recomandat, ochii tai vor suferi datorita lipsei de oxigen. Acest lucru poate fi dăunător pe termen lung!
- Nu face rabat de la calitatea soluţiilor de curăţare
Dacă nu sunt curățate în mod corespunzător, pe lentilele de contact se formeaza in timp depuneri ce pot crea senzaţia de disconfort şi chiar prezenta risc de infecție. Depunerile, formate din bacterii si proteine se pot acumula și pot cauza probleme majore, precum conjuntivita giganto-papilara. Ochii se inrosesc, ustura si ai senzatia permanenta de corp strain in ochi. Vizita la medicul oftalmolog e atunci obligatorie! De aceea este important să cureti lentilele în mod corespunzător, cu solutii originale si urmand indicatiile din prospect, astfel încât sa nu se formeze depozite pe lentila si să nu aibă șansa de a infecta/leza ochiul.
- Practică exerciţii pentru ochi
Pe lângă folosirea corespunzătoare a lentilelor de contact, noi îți propunem și două tehnici naturale si sigure pentru a avea grijă de sănătatea ochilor tăi. Ele sunt foarte simple și nu necesită efort, însă efectele sunt surprinzătoare.Ca orice organ al corpului, ochii au mușchi, și ca orice alt mușchi al corpului nostru, acestia se pot fortifica dacă îi antrenezi. Fă mici exerciţii de concentrare, cum ar fi: acoperirea unui ochi și focalizarea cu celălalt asupra unui singur obiect, concentrarea privirii pe simple obiecte sau conturarea unui obiect. Toate acestea ajută la dezvoltarea musculaturii ochilor.
4. Hrăneşte ochii
A doua tehnică pentru a imbunatatii sănătatea ochilor tăi este de a consuma vitamine şi minerale printre care: vitaminele A, C, E, zincul, ginkgo biloba. Toate acestea ajută la prevenirea unor afecţiuni ale ochilor si la mentinerea starii de sanatate generala.
Sursa:
http://www.rebuildyourvision.com/blog/glasses-contacts/the-effects-contacts-have-on-your-eyes/