4 mituri despre lentilele de contact

De cand institutia Food and Drug Administration din Statele Unite a aprobat in 1971 introducerea lentilelor de contact moi pe piata, industria ,,inlocuitorilor de ochelari” a avut parte de o crestere spectaculoasa. Potrivit Academiei Americane de Oftalmologie, peste 38 de milioane de americani poarta astazi lentile de contact. Nici cifrele la nivel global nu se lasa mai prejos – conform statisticilor, exista aproximativ 135 de milioane de purtatori de lentile de contact in lume. Cu toate acestea, confuzia care s-a format in jurul subiectului nu este de neglijat. Ne referim aici la faptul ca multe persoane sunt inca reticente la achizitionarea unor lentile de contact, pe motiv ca purtarea acestora ar cauza disconfort. Cat este mit si cat este adevar? Haideti sa aflam impreuna!

Pot sa port lentilele de contact pe o durata mai lunga decat cea inscriptionata pe ambalaj, pentru a economisi bani?

Corneea, membrana anterioara, transparenta a ochiului, nu contine vase de sange, fapt pentru care nu poate respira fara oxigenul din exterior. Atunci cand folosesti lentile de contact, poate fi ca si cum ai plasa o bariera intre cornee si oxigenul din afara sa, in functie de calitatea materialului lentilei.

Prin urmare, este foarte important sa porti lentile care respira, sa respecti durata de purtare a lor ca si instructiunile de utilizare care insotesc lentilele de contact. Alege – intotdeauna impreuna cu specialistul din cabinet – varianta care ti se potriveste cel mai bine stilului tau de viata si nu depasi durata de timp inscrisa pe cutie. Iti garantam ca purtarea lentilelor de contact nu iti va cauza niciun fel de probleme.

Lentilele de contact de o zi nu permit reutilizare. Asadar, la sfarsitul zilei, este indicat sa le scoti si sa le arunci.

Pot lentilele de contact sa se ,,piarda” in spatele ochiului?

In niciun caz! Numerosi pacienti sunt ingrijorati cu privire la aceasta problema. Membrana conjunctiva a ochiului protejeaza intreaga suprafata interioara a pleoapei, fapt ce impiedica ,,inecarea” lentilei de contact. In multe cazuri de conjunctivita (sau inflamatie a conjunctivei), pacientii cred ca lentila de contact a ajuns ,,in spatele ochiului”, insa acest lucru pur si simplu nu se poate intampla.

Este dureroasa purtarea lentilelor de contact?

Atunci cand au creat lentilele de contact moi, specialistii au pus un singur lucru pe primul plan: confortul pacientului. Multe persoane uita ca poarta lentile de contact, atat sunt de comode! Eventual la prima purtare a lentilelor cu durata de viata mai lunga de o zi, se va simti o usoara senzatie de disconfort, insa in mai putin de cateva ore ochii se vor obisnui cu noul ,,accesoriu”. Ai aflat un secret, lentila de unica folosinta/de o zi, e cea mai tare! J

Nu exista lentile de contact potrivite pentru ochii mei

Nimic mai gresit! Specialistii ne pun la dispozitie o paleta extrem de larga de produse – astazi, lentilele de contact corecteaza deficiente de vedere precum astigmatismul sau prezbiopia. Convinge-te si tu cat de multe variante de lentile de contact gasesti, accesand www.lentile-contact.com!

Surse: http://www.lenstore.co.uk/myths-about-contact-lenses

Publicat
Din categoria Blog