5 moduri de a-ti proteja ochii pe timp de vara

In preajma verii debuteaza, de regula, campanii menite atat sa ne protejeze de razele daunatoare ale soarelui, cat si sa ne transforme corpurile in niste „exponate” demne de aratat pe plaja. Se vorbeste de transformari in timp record si se fac referiri la piele, par, vestimentatie, manichiura, pedichiura si bijuterii.

Cei de la www.lentile-contact.com, in colaborare cu Optimed, distribuitor in Romania al lentilelor de contact CIBA Vision/Alcon, au sesizat, insa, o absenta remarcabila din cadrul „listei celor vulnerabili”. Este vorba despre minunatii ochi, carora le datoram mult mai multe decat am fi tentati sa credem. Si chiar dac-ar fi sa ne rezumam pur si simplu la imaginile splendide cu care ne delectam in fiecare zi prin prisma lor, rolul ochilor ar ramane la fel de esential. Asadar, haideti sa avem grija si de ei in aceasta vara!

Ti-am pregatit in acest sens solutii practice la situatiile problematice cu care ne confruntam de obicei pe timpul verii.

Ochelari de soare versus ochelari de vedere

O combinatie care nu-ti suna prea bine nici tie, nu-i asa? Patru ochi ca patru ochi, dar cum ar fi sa ai sase? Lasand gluma la o parte, nu ar fi deloc estetic sau practic sa porti ochelari de soare peste cei de vedere. Iar purtarea exclusiva a ochelarilor de vedere nu iti asigura o protectie corespunzatoare impotriva razelor nocive ale soarelui. Varianta optima consta in combinatia dintre lentile de contact si ochelari de soare. Astfel, lentilele vor actiona pe parte de corectare a vederii, in timp ce ochelarii de soare te vor proteja de radiatiile periculoase. Iti recomandam sa incerci Air Optix Night & Day Aqua de la CIBA Vision, lentile de contact pe care le poti purta flexibil sau continuu, pana la 30 de zile si nopti!

Bronz uniform al tenului

Ochelarii de vedere ne dau de furca si la capitolul „bronzarea tenului”. Daca ii purtam in timpul expunerii la soare, ne vom bronza cu urme, in timp ce renuntarea la ei inseamna un obstacol in corectarea vederii. Lentilele de contact ne salveaza din nou si permit o bronzare uniforma, fara a neglija, insa, protectia ochilor si a pielii fine din jurul ochilor!

Pentru a evita acumularea depozitelor pe lentile (depozite precum praful sau nisipul), opteaza de aceasta data pentru Dailies Aqua Comfort Plus , lentile de unica folosinta pe care le arunci seara, urmand ca a doua zi sa deschizi o pereche noua de lentile, eliminand astfel riscul unei infectii. In plus, contin un agent unic de hidratare activat prin clipit!

Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/boli-7/5-moduri-de-a-ti-proteja-ochii-pe-timp-de-vara-181976.html

Publicat
Din categoria Blog