Lentilele de contact si adolescenta

Daca ai avut sau ai probleme cu vederea, cu siguranta te-ai gandit adesea la modalitatile de corectare a defectelor vizuale. In cazul majoritatii adolescentilor, ajung in finala doua variante, care de altfel traiesc foarte bine impreuna: ochelarii si lentilele de contact. In articolul de fata ne vom ocupa de a doua alternativa – lentilele de contact – astfel incat sa-ti dai seama daca ele reprezinta, intr-adevar, varianta potrivita pentru tine!

Dar de ce ar trebui sa porti lentile de contact?

1.Te ajuta sa arati bine

A fi adolescent nu este usor. Presiunile de la scoala, familia, prietenii … trebuie sa investesti cate putin in fiecare din aceste capitole. Iar acest lucru implica multa miscare si interactiune cu diverse persoane. Asadar, daca porti ochelari, dar nu te simti confortabil cu ei, s-ar putea sa fi gasit motivul – acestia creeaza o bariera intre tine si cei din jurul tau. In schimb, lentilele de contact te ajuta sa scapi de acest mic obstacol, facandu-te in acelasi timp sa arati mai natural si sigur pe tine.

2.Te ajuta sa vezi mai bine

Pentru ca lentilele de contact moderne se muleaza pe forma ochiului, vei vedea perfect purtandu-le, chiar si dupa ce clipesti sau daca iti inclini capul, lentila ramane centrata pe ochi. Mai mult, lentilele de contact iti largesc campul vizual, in timp ce ochelarii pot fi perceputi ca o bariera in calea ta.

3.Sunt durabile

Accesand www.lentile-contact.com, vei vedea ca exista lentile de contact cu viata de o luna, care se pot purta  continuu! Desi pot fi purtate pe termen lung, aceste lentile sunt extrem de confortabile. Dupa cateva ore de la aplicare, vei si uita ca le porti!

4.Sunt usor de intretinut

De fiecare data cand te hotarasti sa le dai jos, trebuie doar sa le cureti usor cu o solutie de intretinere si sa le dezinfectezi inainte de a le aplica din nou. Sau, sa scapi total de intretinere, purtand lentile de unica folosinta, pe care le arunci la cos  cand le dai seara jos!

5.Sunt perfecte pentru sportivi

Daca ti-ai ales perechea potrivita de lentile de contact, nu exista riscul ca acestea sa cada, sa se sparga sau sa se abureasca in timpul activitatilor sportive. Acest lucru s-ar fi putut intampla, insa, in cazul in care ai fi purtat ochelari. In plus, daca practici inot sau polo, lentilele de contact reprezinta alegerea ideala, intrucat iti permit sa porti si ochelari de inot.

6.Sunt accesibile

Indiferent cine plateste lentilele de contact (parintii, bunicii sau poate chiar tu), trebuie sa stii ca e vorba de o investitie de durata, cu costuri de intretinere mici. In comparatie cu alte modalitati de corectare a defectelor de vedere, lentilele de contact sunt extrem de accesibile din punct de vedere financiar pentru ca platesti in rate, la 3 sau 6 luni, achizitia ta de lentile si solutii!

7.Poti purta si ochelari de soare

Indiferent de varsta, trebuie sa-ti protejezi ochii de radiatii si razele daunatoare ale soarelui. Iar lentilele de contact te ajuta sa faci acest lucru cu ajutorul ochelarilor de soare! In plus, doar asa ai ocazia sa fii in trend cu ochelarii de soare.

8. Sunt sanatoase!

Lentilele de contact impiedica acumularea de reziduuri provenite de la lacrimi, ele fiind spalate de lacrimi. Astfel, te protejeaza de infectii. In plus, ochii tai vor primi cantitatea ideala de oxigen de care au nevoie, iar tu si parintii tai veti observa imediat imbunatatirea vederii.

Surse: http://www.contactlenses.org/teens.htm

http://www.contactlenses.org/sports.htm

 

Publicat
Din categoria Blog